Wat is het verschil tussen een mechanisch toetsenbord en een standaard toetsenbord?

Inmiddels maakt ons team van tot-uwdienst.nl veel gebruik van computers en elektronica, maar toen wij dat nog niet deden wist ik zeker niet het verschil tussen een mechanisch toetsenbord en een normaal toetsenbord. Het leek ons dus ook leuk dit uit te leggen voor de anderen onder ons die het verschil ook niet weten.

Het toetsenbord in het algemeen.

Vroeger ontstond een toetsenbord op typmachines om zo morscodes te kunnen versturen. Dit waren erg ouderwetse toetsenborden gesorteerd op alfabetische volgorde. Pas veel later werd bedacht dit aan te passen naar het hedendaagse QWERTY toetsenbord. Dit is eigenlijk simpelweg een simpeler toetsenbord die stukken meer ergonomisch is en waarmee je sneller kunt typen. Pas later kwam het verschil tussen een mechanisch en een normaal toetsenbord.


Het mechanische toetsenbord.

Voordelen
– duurzamer
– comfortabeler
– nauwkeuriger

Nadelen
– minder makkelijk schoon te maken
– duurder

Een mechanisch toetsenbord werkt doormiddel van schakelaars die werken als een eenling dus elke letter, cijfer en teken geven een individueel respons. Dit maak het typen sneller omdat niet elke toets continu geregistreerd hoeft te worden. Er zijn ook erg veel varianten. Zo heb je de rode schakelaar die voor gamers is, een blauwe schakelaar voor mensen die bijvoorbeeld veel moeten typen op hun werk en als laatste de bruine die vooral goed is voor mensen die van alles wat doen.

Een mechanisch toetsenbord is dus een uitgebreide en verbeterde versie van een normaal toetsenbord, maar wel zeker aan te raden door het fijne gebruik. We zetten hieronder 2 links van mechanische toetsenborden die perfect zijn als u wilt beginnen met mechanisch typen of als u een keer iets anders wil proberen.

…………
…………

Normaal toetsenbord.

Voordelen
– goedkoper
– makkelijker te onderhouden
– ruimer assortiment

Nadelen
– minder duurzaam
– vaak mindere kwaliteit

Een normaal toetsenbord is erg simpel en werkt doormiddel van een scharnier of vlinder mechanisme. Waarin het wordt geregistreerd als een van de toetsen het drukfolie raakt en dan wordt doorgegeven welke toets dit is en als vervolg hierop word getypt, door deze verschillende registraties is het dus ook logisch dat er meer verwerkingstijd nodig is en het toetsenbord trager reageert dan een mechanisch toetsenbord.


Het verschil.

Het verschil is dus vooral het systeem onder de toetsen, deze is dus geïnnoveerd bij een mechanisch toetsenbord waardoor deze sneller is, secuurder en bovendien comfortabeler. Wij kunnen u een mechanisch toetsenbord dus ook alleen maar aan raden, maar bespaart u liever wat geld op een toetsenbord kunt is misschien kiezen voor het ‘’ouderwetse’’ normale toetsenbord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *