Pc of laptop in 2022?

Een pc of laptop in 2022? Tijden geleden gebruikt bijna iedereen nog zijn vaste computer, maar door de opkomst van laptops die hetzelfde kunnen als de pc’s stapten steeds meer mensen over naar een laptop. Wij van tot-uwdienst vroegen ons of een pc/ vaste computer nog wel relevant in deze tijd. Dus gaan we wat onderzoek doen en u vertellen wat wij hebben geleerd over het gebruik van vaste computers.

Wanneer kwam de pc op de markt?

In het buitenland kwamen er eerder elektronische computers op de markt dan in Nederland. Ze werden voor het eerst geïnnoveerd tijdens de tweede wereldoorlog voor oorlog doeleinden. Het was snel duidelijk dat computers voor veel meer goed was dan alleen oorlog en zo kwam in 1954 de eerste echte belangrijke computer in Nederland. Dit was dan ook belangrijk voor het begin van het pc-tijdperk. Want aan het einde van de jaren 70 werd de eerste pc (personal computer) ontwikkeld en aan het begin van de jaren 80 ook echt op de markt gebracht.


Wanneer kwam de laptop op de markt?

De eerste laptop werd ook aan het begin van de jaren 80 uitgevonden zeggen ze, maar dat was moeilijk echt een laptop te noemen aangezien hij alsnog rond de 10 kg woog. De eerste ‘’makkelijk’’ vervoerbare laptop was in de jaren 90 en woog alsnog rond de 3 kg. Dus het was niet raar dat alsnog vooral de pc werd gebruikt, maar vanaf 2008 ging het hard, want toen kwam de eerste MacBook Air uit en hierop volgde snel lichtere en snellere laptops dat valt wel te zien aan de prachtige MacBooks van tegenwoordig zoals de volgende …

pc of laptop in 2022?

Waarom wordt er gekozen voor een laptop?

In 2015 ging het gebruik al achteruit van een pc toen hadden uit onderzoek nog 45% van de huishoudens een pc. Het gebruik van de laptop ging er toen al dik overheen, want 71% van de huishoudens had toen al een laptop. Maar waarom dit zo is leggen we uit. Waarschijnlijk was het al te raden maar de grootste reden is een steeds flexibelere samenleving en economie. Vaak reizen mensen voor bijvoorbeeld werk en willen ze in de zelfde tijd ook bezig op hun pc. De laptop is hiervoor dus de perfecte uitvinding.


Waarom kiezen sommige mensen nog steeds voor de pc?

Ook de pc heeft nog veel voordelen, het is zeker niet compact maar computers zijn beter te innoveren dan laptops, hierdoor zijn de specificaties van pc’s nog steeds beter gemiddeld dan die van een laptop. De laptop wordt in de loop der tijd ook steeds trager, dit geld natuurlijk ook voor een pc maar bij een pc vallen onderdelen erg makkelijk aan te schaffen en te vervangen terwijl dit een stuk lastiger is bij een laptop. Er is ook nog het voordeel dat door de betere specificaties een pc vaak zwaardere taken aan kan en dit is goed voor bijvoorbeeld gamers en bepaalde beroepen waar zware programma’s voor nodig zijn, zoals grafische ontwerpers. Als laatst is het ook nog zo dat een laptop standaard is maar op een pc kan je veel extra’s doen zoals meerdere beeldschermen aansluiten en betere technologie kan plaatsen in de pc.


Wat is de conclusie. pc of laptop in 2022?

Hoewel de persoonlijke mening van ons nog steeds uitgaat naar een vaste computer moeten we eerlijk toegeven dat de laptop nou eenmaal ver voorbij is aan de pc, maar dit zegt natuurlijk niet dat een pc niet meer relevant is. Na veel onderzoek denken wij ook niet dat dit ooit niet meer relevant wordt. We zijn er simpelweg nog te veel aan gehecht en er komen ook nog steeds innovaties, alhoewel het volgende alweer met de dag minder nieuw wordt is het nog steeds een grote nieuwe verbetering. We hebben het over een mini PC dit is volgens ons ook een aanrader om te testen of dit wat voor u is, om zo het gevoel van een pc te behouden, maar wel minder ruimte in neemt. U kunt op de volgende link klikken om er eens een kijkje naar te nemen. …

pc of laptop in 2022? interessant? Lees dan één van onze vergelijkbare blogs.

mechanisch of klassiek toetsenbord lezen? klik op de afbeelding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *