red dead redemption 2

Red Dead Redemption

Geschiedenis met betrekking tot de game

Ben je nou op zoek naar een nieuwe game ? maar ben je nog zoekende misschien is red dead redemption wel wat voor jou. De game neemt je mee in een verhaal dat zich afspeelt in het vroege wilde westen. Red Dead Redemption speelt zich af net na de amerikaanse burgeroorlog waarin de noordelijke staten recht tegenover de zuidelijke staten kwamen te staan. In het spel zijn er ook veel details wat je herinnert aan de tijd zo kom je wanneer je rondloopt door de online wereld veel oude oorlogsveteranen tegen, of breng je een bezoek aan een officieel slagveld met een fort en loopgraven. Na de oorlog is er veel ellende een armoede waardoor er nog steeds veel criminele activiteiten plaatsvinden. De andere kant van de medaille is dat de civilisatie steeds verder beschaafd en steeds meer moderniseerd je komt dus echt tussen 2 verschillende tijden te zitten.

verhaal lijn

Het grootste deel van het verhaal van Red Dead Redemption speel je vanuit het perspectief van Arthur Morgan. Arthur sluit zich op 14 jarige leeftijd aan bij de bende van Dutch van der Linde, waarna hij al erg snel opklimt tot eerste vertrouweling van Dutch. Samen met Hosea Matthews ( ook een vertrouweling van Dutch ) word de bende telkens uitgebreider en worden er steeds groter misdaden begaan om de bende staande te houden. Denk aan het beroven van banken het uitschakelen van concurrenten en het beroven van andere elite personen. Na dat Arthur steeds meer zijn twijfels begint te krijgen over de manier waarop Dutch de bende lijd, en ook nog eens geconstateerd word dat hij de ongeneeslijke ziekte tuberculose met zich draagt kiest hij steeds meer voor zich zelf. Zo kiest hij ervoor John Marston vriend ( bendelid ) te bevrijden uit de gevangenis  wat destijds door Dutch zwaar werd afgeraden. Na tijden van wantrouwen van beide kanten komt het uiteindelijk tot een confrontatie maar om te weten te komen hoe dit afloopt  raad ik aan het spel Red Dead Redemption zelf aan te schaffen. 

multiplayer

Red Dead Redemption beschikt tevens ook over een multiplayer mode waarbij je samen met je beste vriend of vriendin het wilde westen kan ontdekken. Wanneer je de online mode opstart spawn je in een verhaal lijn het is de bedoeling deze opdrachten eerst te voltooien om zo met een goede basis aan je online avontuur te beginnen. Nadat je door het voltooien van de opdrachten een startkapitaal hebt opgebouwd word het tijd dat je samen met je vrienden je eigen cariërre in de misdaad op gaat starten Koop een paard en een aantal wapens. Ga op jacht naar wilde dieren of zoek naar de most wanted men van het wilde westen, je heb het allemaal in je eigen hand.

Persoonlijke ervaring

Mijn persoonlijke ervaring over de game is erg positief, Mijn mening is dat er vrijwel nog nooit zo’n gedetailleerd spel is uitgebracht. Denk dan aan bijvoorbeeld de inslagen van een geweerschot op attributen / levende wezen maar ook de invloed van het klimaat. Wanneer het erg warm is word je paard ook daadwerkelijk sneller moe en wanneer het in de berg gebieden erg koud is kun je daadwerkelijk onderkoeld raken en aan de gevolgen hiervan overlijden. De punten die ik hierboven aangeef zijn nog maar een heel klein gedeelte van het spel en zij in het echt vele malen uitgebreider en specifieker. Kortom opzoek naar een realistische game en houd je wel van een avontuurtje koop dan Red Dead Redemption 2. 

gerelateerd artikel

Call of Duty Black ops cold war