Wat zijn de beste Bouwradio's

bouwradio

Waarschijnlijk herkent iedereen het wel tijdens het klussen is het altijd bevorderlijk om je favoriete muziek op te zetten. Het heeft een positieve invloed op je stemming en dat reflecteert zich automatisch op je werk af. Tijdens het klussen wil je natuurlijk niet het net nieuwe audio systeem uit de woonkamer meenemen. Vandaar dat wij vandaag een lijst op stellen van bouwradio’s. De radio’s die we bespreken zijn stuk voor stuk van merken uit het hogere segment. Ze staan dus absoluut garant voor kwaliteit. Na deze lijst is er niks wat je klusdag nog kan gaan verpesten.

Makita DMR 115 bouwradio

De Makita DMR 115 bouwradio is een klasse apart binnen het gehele aanbod wat betreft bouwradio’s. De radio valt al meteen op vanwege het moderne design, maar is zeker op technisch gebied ook vooruitstrevend. Het geluid is ten opzichte van zijn voorgangers erg verbeterd, dit komt door de aanwezigheid van een woofer onder aan de radio. De radio is voorzien van zowel DAB+ als een bluetooth functie. Je kunt dus zelf  uitkiezen welke muziek je wilt gaan beluisteren en op welk tijdstip. Je kan gebruik maken van de universele Makita accu’s met een spanning van minimaal 12,0 V tot maximaal 18,0 V. De frequentie van deze radio gaat van 87.5 tot 108 MHz, kortom met de DMR 115 ben je gewoon de eerst komende jaren voorzien van een super radio.

De walt DCR019 bouwradio

De DCR019 radio van De Walt is er een die de meeste mensen misschien niet zouden verwachten in deze lijst, maar als we beter onderzoek doen blijkt het gewoon een erg goede aankoop te blijken. De radio is super compact en kan je dus heel erg makkelijk vervoeren. Het allermooiste is echter dat ondanks het gewicht van 2.8 KG de radio ontzettend stevig is. De radio beschikt zowel over een AM als een FM functie, maar ook zit er een telefoon aansluiting op de radio. Je kunt dus zelfs je eigen afspeellijst beluisteren tijdens het klussen! De radio is zowel werkzaam op accu en netstroom. De DCR019 heeft een snoer van 1,8 meter lang waardoor hij lekker compact blijft. De accu’s die geschikt zijn voor de radio variëren van 10.8 V / 14.4 V / 18 V spanning van De Walt uiteraard. De conclusie is dat de DCR019 een erg goede optie is wanneer je zoekt naar een gebruiksvriendelijke radio.

Metabo R12-18 BT Bouwradio

De Metabo R12-18 BT radio is er een uit het rijtje van het top gereedschapsmerk Metabo. Bij deze radio geld ook dat hij lekker compact is ontworpen, waardoor je de radio super makkelijk kan vervoeren en dus ook tijdens andere gelegenheden zou kunnen gebruiken. Deze radio beschikt ook over de functies AM radio en FM radio. Deze radio heeft een LCD display en dit is bijzonder voor dit formaat bouwradio. Normaliter zie je dit namelijk alleen bij de wat grotere bouwradio’s. Deze radio wordt net als de andere twee gevoed door een accu en dit kan met een 18 V spanningsaccu van Metabo. Een zeer groot voordeel van deze radio is het beschikken over een bluetooth functie, waardoor je draadloos je eigen afspeellijst kan laten afspelen. Degene die kiest voor deze radio is in ieder geval tijden voorzien van een kwalitatieve en compacte bouwradio.

Conclusie Bouwradio's

Wij hopen dat wij u met het maken van dit artikel hebben geholpen bij het uitkiezen van een geschikte radio. Wat ons betreft zou u bij alle 3 opties een absolute top aankoop doen. We willen u dus zeker aanraden gewoon goed uw wensen en behoeftes in kaart te brengen en aan de hand daarvan een keuze maken.

Gerelateerde artikelen

Wat is voor mij de beste boormachine ?