*Top 5 smartwatches – Budget versie

Tegenwoordig zijn smartwatches bijna niet meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij. Je kan er alles mee om het dagelijks leven mee te vergemakkelijken en het is zeker niet meer zoals 10 jaar geleden. Toen je enkel je hartslag kon aflezen en een paar andere kleine features, nee het is juist het tegenovergestelde. Hedendaags kan je het bekijken als een mobiele telefoon om je pols. Maar toch blijft het moeilijk om de perfecte smartwatch te vinden en waarmee je erna ook nog eens wat geld overhoudt. Dus daarom hebben wij voor u de top 5 smartwatches samengesteld voor een betaalbare prijs.

Nummer 5.
Xiaomi Haylou Solar LS05  –  € 32,50

Overgaan tot aankoop bij Bol.com klik dan op de afbeelding

Op nummer 5 in onze top 5 hebben wij de Xiaomi Haylou Solar LS05 staan.

Een naar onze mening fantastische smartwatch voor een betaalbare prijs.
Natuurlijk is de prijs een mooi onderdeel, maar dat is niet het enige fijne van dit horloge. De markt van smartwatches en vooral het budget segment verkoopt weinig smartwatches met een ronde behuizing, maar dit horloge heeft er wel één en dat is naar onze mening toch wel iets wat een onderscheid maakt. Op de uitstraling na is het natuurlijk vooral belangrijk wat een smartwatch allemaal heeft te bieden. Daarom de volgende onderdelen.

Functies:
De Xiaomi heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt, maar ze hebben het natuurlijk voor de prijs wel moeten beperken tot de belangrijkste functies. Om te beginnen komt het horloge met de standaard gezondheid functies. Dit gaat om de standaard hartslagmeter & stappenteller, want die zit standaard geïnstalleerd op het horloge. Voor de andere functies kun je simpel de bijbehorende app downloaden voor IOS & Android en op die manier biedt het horloge je de volgende dingen aan. Namelijk een slaapmeter, ademtraining en ook je notificaties, het weerbericht en de mogelijkheid je muziek te bedienen. Al met al de belangrijkste functies die je nodig hebt voor het horloge.

Baterijduur:
Desondanks onze mening dat je geen eindeloze baterijduur nodig hebt bij een smartwatch is het toch wel erg fijn om meerdere dagen met je smartwatch te kunnen en na veel onderzoek hebben wij geleerd dat dit horloge daar goede punten op scoort bij vele gebruikers. Om het simpel te houden kan het horloge MINIMAAL 6 dagen mee op één volle lading. En dit vinden wij erg lang en vooral de laadtijd gezien die gemiddeld op twee en een half uur ligt. Perfect dus voor dagelijks gebruik dus.


Extra’s:
Het horloge is verder erg simpel gebleven en zo vooral gemaakt om uw dagelijks leven te vergemakkelijken. Maar toch hebben wij één extraatje gevonden die ons erg aanspreekt, want als u niet echt bent van een siliconen band dan biedt Xiaomi de mogelijkheid om hem te vervangen met een stalen band, deze zijn op erg veel verschillende plekken te koop en is erg makkelijk te vervangen met de siliconen band.

Nummer 4.
Royal Supplies V92  –  € 84,99

Overgaan tot aankoop bij Bol.com klik dan op de afbeelding

Op nummer 4 in onze top 5 hebben wij de Royal Supplies V92 staan.

Deze smartwatch verdiende volgens ons ook een plek in onze top 5 smartwatches, want voor een budget smartwatch heb je een erg goede aan de Royal Supplies V92. Een vernieuwend merk afkomstig uit Europa die probeert te innoveren op de hedendaagse markt. Ze hebben er na onze mening ook zeker voor gezorgd dat ze een mooi en handig horloge op de markt hebben gebracht. Ook bij dit horloge gebruiken we dezelfde onderdelen om meer inzicht in dit horloge te krijgen.


Functies: 
De Royal Supplies V92 heeft een wat uitgebreider functie pakket dan het voorgaande horloge, dat maakt natuurlijk ook één van de punten dat hij hoger in de lijst staat. Hij heeft net als de vorige smartwatch dezelfde functies, alleen komt er bij deze nog een pakket bij. Dit horloge biedt de volgende functies extra. Een bloeddruk meter, een temperatuur meter, een slaapmonitor, een wekker maar ook extra’s zoals het kunnen besturen van de camera op uw telefoon van afstand en het horloge is ook nog eens extra veelzijdig met de notificaties van vele apps zoals Instagram, Facebook, Snapchat, whatsapp en ook inkomende oproepen. Wij vinden dus dat dit horloge de standaard functies van een smartwatch biedt en misschien zelfs wel wat meer. Ook voor de nummer 4 geld dat je een app nodig hebt op je telefoon. In dit geval heet de app Wear Fit en deze is te downloaden op IOS en Android.


Baterijduur:

Dit horloge heeft een prima tijd dat hij mee kan zonder op te laden. Echter is dit punt minder dan bij de voorgaande. Het scheelt niet erg veel maar er is wel een verschil en dit moet natuurlijk ook benoemd worden. De vorige kon namelijk minimaal wel zes dagen mee en waarschijnlijk nog langer bij normaal gebruik, maar de Royal Supplies V92 gaat ongeveer vier tot vijf dagen mee gemiddeld. Dit is nog steeds erg prima en zeker niet storend en er is ook nog eens een oplossing bedacht, namelijk de stand-by optie en deze kan ervoor zorgen dat hij wel 10 dagen mee zou kunnen. Dus om de baterijduur hoeft u zich zeker geen zorgen te maken, maar wilt u echt langer dan vier of vijf dagen er mee kunnen is het misschien toch beter om een andere te gaan bekijken zoals de nummer 5.


Extra’s:
Wij houden er natuurlijk van om zoveel mogelijk opties te hebben en dan is dit horloge toch een goede keuze. Zo is het misschien goed om te weten dat deze IP67 waterbestendig is en dat je de optie hebt om je eigen achtergrond in te stellen op het horloge om het zo allemaal wat persoonlijker te maken. Voor ons scoort dit horloge allround dus erg goed.

Nummer 3.
Malatie® Black Panther Smartwatch  –  € 62,50

Overgaan tot aankoop bij Bol.com klik dan op de afbeelding

Op nummer 3 in onze top 5 hebben wij de Malatie® Black Panther Smartwatch staan.

De nummer 3 in de top 5 smartwatches beschrijven wij zelf voor u de ideale smartwatch voor het sporten en tegelijkertijd ook voor uw werk. Het bied een erg uitgebreid pakket aan functies die u op de beide benoemde momenten erg handig uitkomomen. En daarbij de naar onze mening fantastische uitstraling die dit horloge heeft biedt een erg mooi totaal plaatje bij een budget smartwatch.


Functies:
Ook de nummer 3 heeft het uitgebreide pakket aan functies die de voorgangers uit deze lijst ook hebben zoals de bloedrukmeter, stappenteller en het afspelen van uw muziek vanaf de smartwatch etc. (dit is ook erg simpel voor spotify). Het handige aan de Malatie® Black Panther Smartwatch is dat het notificatie pakket erg uitgebreid is en zo bijvoorbeeld makkelijk uw mails voor werk en uw appjes binnenkrijgt op het horloge. Je kunt zelfs een tot do list maken op het horloge en hiervoor tijden instellen waarop u graag een herinnering ontvangt van de genoteerde taken. De ingebouwde HI-FI speaker zorgt ervoor dat u ook geluid kunt krijgen op je smartwatch voor het bellen bijvoorbeeld.

Baterijduur:
De nummer 3 scoort hier wel echt de minste punten. Het horloge gaat namelijk twee volle dagen mee gemiddeld en dit is natuurlijk vergeleken met de anderen vrij weinig. Persoonlijk vinden wij dit geen probleem omdat het horloge opgeladen kan worden op een moment zoals onder het slapen of net voordat je naar werk of school gaat en naar onze mening wordt dit minpunt ook redelijk gecompenseerd met de voordelen van dit horloge. Maar het is zeker een minpunt voor mensen die de baterijduur van erg groot belang vinden.


Extra’s:
Ook de Malatie® Black Panther Smartwatch heeft natuurlijk zijn eigen extra’s in opzicht van zijn voorgangers. Voor ons is dit toch echt de eerder benoemde ingebouwde speaker, maar ook dat het geleverd wordt met een magnetische oplader wat in ons opzicht de oplaad ervaring verbeterd ten opzichte van de anderen.

Nummer 2.
Lemfo FM08 smartwatch  –  € 59,95

Overgaan tot aankoop bij Bol.com klik dan op de afbeelding

Op nummer 2 in onze top 5 hebben wij de Lemfo FM08 smartwatch staan.


De eerste smartwatch op onze lijst met een vierkante behuizing, dit is toch even wat anders maar het is zeker niet de minste smartwatch een daarom ook te vinden in de top 5 smartwatches. Het is een veelzijdige smartwatch die vooral goed aangeschreven is door zijn baterijduur. We gaan graag de nummer 2 op onze lijst verder uitleggen.


Functies:
Eigenlijk heeft elke smartwatch wel het basispakket aan functies die ook gewoon op je smartwatch moet zitten dat geld ook voor de Lemfo FM08 smartwatch. Het is erg goed in het notificatie pakket, want dit is gewoon erg overzichtelijk en makkelijk in gebruik en dit geld ook voor de muziek bediening, foto bediening en de functies voor het sporten zoals de ingebouwde stopwatch. Het is vooral een erg gebruikersvriendelijke smartwatch die alles wel heeft wat je verwacht van een budget smartwatch.


Baterijduur:
Nu komen we bij het onderdeel wat dit horloge vooral omhoog lanceert in de lijst, ondanks onze mening dat de baterijduur niet het belangrijkste is. Maar over het algemeen verbetert het wel de gebruikers ervaring en dit verdient natuurlijk wel een plek in de lijst. Je kunt namelijk gemiddeld er wel een week mee en dit is natuurlijk gewoon uitermate goed.


Extra’s:
Veel extra’s heeft het horloge niet verder. Op het punt na dat je uit je eigen foto’s op je telefoon een achtergrond kunt selecteren voor je smartwatch en dit is toch wel erg leuk om te doen. Het maakt de nummer 2 op de lijst dus ook een stuk persoonlijker.

Nummer 1.
Royal Supplies S8   –  € 94,99

Overgaan tot aankoop bij Bol.com klik dan op de afbeelding

Op nummer 1 in onze top 5 hebben wij de Royal Supplies S8 staan.

We zijn beland bij de nummer 1 van de top 5 smartwatches en dit is dan ook voor ons het beste smartwatch in het budget segment ook al ligt de prijs van de Royal Supplies wat hoger dan de anderen op deze lijst. Het is in onze ogen gewoon de beste voor dagelijks gebruik met één van de beste uitstralingen. Wij zijn ook erg enthousiast over onze nummer één.


Functies:
Het heeft eigenlijk gewoon alle functies die de anderen samen hebben. Bekijk al je work out gegevens, al je gezondheidsgegevens en vergemakkelijk het dagelijks leven van je werk en/of school met de inkomende berichten, de mogelijkheid om je telefoontjes te ontvangen en om mensen te bellen vanuit de ingebouwde contactenlijst bijvoorbeeld. Je hebt de mogelijkheid om het geluid af te spelen vanaf je smartwatch door de ingebouwde speaker en verder kom je niks tekort aan de functies die andere smartwatches uit deze lijst wel hebben. Allround dus de beste in de lijst volgens ons.

Baterijduur:
Samen met het volledige pakket aan functies komt de Royal Supplies S8 ook niks te kort aan de baterijduur. De batterij gaat namelijk gemiddeld minimaal wel zes dagen mee bij een volledige lading en dit is gewoon in verhouding met alle functies helemaal top. Meer hoeven we daar ook zeker niet over te melden.


Extra’s:
Het mooie aan dit horloge is ook zeker dat je kan wisselen van verschillende bandjes die op verschillende plekken te verkrijgen zijn. En ook bij dit horloge kun je met de bijbehorende app een achtergrond uitkiezen op je eigen telefoon om zo de laatste persoonlijke details toe te voegen aan je smartwatch.

Algemeen.

Wij hebben de top 5 smartwatches naar onze inzichten samengesteld en hopen u zo te helpen bij de aankoop voor een mooie smartwatch wat binnen een budget prijsklasse valt.