Stedentrip Barcelona

We hebben weer een nieuwe reis blog. Deze blog is naar aanleiding van een reis die ik recent gemaakt heb naar de fantastische stad Barcelona. In deze blog wil ik een aantal bezienswaardigheden uitlichten en mijn mening hier over geven en ik hoop jullie enthousiast te kunnen maken voor deze mooie stad. Het heerst van de cultuur in Barcelona en je ziet een erg mooi contrast tussen modern en historisch, maar ook tussen armoede en rijkdom. Dus laat ik maar mooi beginnen.

barcelona

Historie van Barcelona

Het eerste moment dat Barcelona een bewoonde plek werd. Was rond 2000 voor christus, op dat moment werd Barcelona bewoond door Laietanen. Dit is een Iberisch volk die rond de benoemde tijd zich dus huisveste in Barcelona. In de tijd dat de Laietanen zich in Barcelona begaven ontstond de tweede Punische oorlog, het gevolg van deze oorlog was dat een ander volk genaamd Carthagers de plek Barcelona overnamen. Zij hebben zich tot 218 voor christus in de stad begeven. Pas daarna begint de echte rijkelijke geschiedenis van de Catalaanse hoofdstad. Dit komt omdat de Romeinen de hoofdstad overnamen, van dit deel uit de geschiedenis zijn ook nog zeker dingen terug te zien zoals de oude stads muur. 

Op het tijdperk van de romeinen volgde nog vele andere volken zoals het Frankische Rijk, maar verder wil ik niet te diep ingaan op de geschiedenis, omdat er nog vele noemenswaardige plekken zijn in Barcelona. Natuurlijk was het wel belangrijk de basis geschiedenis van Barcelona te benoemen.

Sagrada Família

pexels-enrico-perini-819764

De Sagrada Família. Iedreen kent dit historische gebouw wel, het is dan ook geen wonder om deze duidelijk uit te lichten. Vanuit persoonlijk standpunt is dit dan ook echt zeer bijzonder om te zien, je ziet de historie in elk detail van dit reusachtige Basiliek. Je ziet in andere delen van de wereld zeker wel grotere kerken, maar zo bijzonder als deze zie je ze bijna niet.

de bouw van de Sagrada Família is gestart in 1882 en is nu nog steeds bezig de voornaamste reden hiervoor zijn de kosten van de bouw die voornamelijk afhangt van giften en inkomsten uit bezoeken die men brengt aan de basiliek. De architect van dit prachtige gebouw is Antoni Gaudí, een architect van meerdere bezienswaardigheden in de stad. Een leuk weetje is dat Gaudí zijn laatste rustplaats onder de Sagrada Família heeft gekregen.

Het is zeker een bezoek waard in mijn mening. Natuurlijk zie je dit historische gebouw vaak op dingen zoals internet en hierdoor dacht ik dat het zou tegenvallen in het echt door dingen zoals toerisme, maar dit was zeker niet waar en ben ik erg blij dat ik een bezoek heb gebracht aan dit deel van de stad.

Arc de Triompf

pexels-adrian-dorobantu-2300595

Bij de Arc de Triompf denken de meeste aan Parijs en niet aan Barcelona dit is iets wat ik zeker snap, want toen ik naar Barcelona ging wist ik niet eens dat er een Arc de Triompf in de Catalaanse hoofdstad stond. Eenmaal aangekomen in Barcelona hoorde ik ervan en ben ik er tijdens mijn vakantie geweest en moet ik zeggen dat het erg mooi is om te zien.

Het achteraf historische punt is erg mooi door de ligging. Toen ik het bezocht gingen we vanuit het centrum met de metro ernaar toe en zagen we gelijk de prachtige plek toen we de metro uitkwamen. een enorme boog met uitgehouwde beelden en details met daarachter een lange boulevard vol met palmbomen en prachtige gebouwen. zoals het gerechtsgebouw van Barcelona.

Het is echt een fantastische bezienswaardigheid om te gaan bezoeken. als je elk deel van Barcelona wilt zien en je houd van historische hotspots kan ik het gewoon alleen maar aanraden vanuit eigen ervaring.

Camp nou

pexels-timmy-siik-8347889

Camp Nou, of terwijl één van de bekendste voetbal stadions ter wereld en een fantastische bezienswaardigheid voor zowel voetbal fans als mensen die minder van voetbal houden, want naast het feit dat het een stadion is, is het ook erg bijzonder en imposant om te zien als gebouw zelf.

Zelf ben ik groot fan van voetbal en vind ik FC Barcelona een fantastisch mooie club, dus om een bezoekje aan Camp Nou te brengen is erg bijzonder. Van buiten is het erg mooi en causaal, maar het is vooral leuk om een stadion tour te doen, want dit is natuurlijk maar iets wat je één keer doet. het is erg fijn om hier een tour te doen omdat je niet constant een gids hoeft te volgen. Je kan zelf rond lopen, er zijn wel vaste loop routes maar dat is niet zo gek en als je toch wat feitjes en uitleg wilt kan je kiezen voor een audio gids.

Ik zou het zeker doen als je eens in Barcelona komt en vooral door de plannen die klaar liggen om het stadion volledig te renoveren en te vernieuwen, een actie die een deel van de historie zal verwijderen en iets wat je daarna dus nooit weer te zien zult komen.

Montjuïc

pexels-tom-d'arby-6446807

Als laatst één van de mooiere delen van Barcelona die een mooi balans tussen natuur en historie brengt. Het gaat om berg Montjuïc, een berg aan de rand van Spanje. het is een redelijk stuk lopen om tot boven aan de berg te komen, maar tijdens de wandeling zie je erg veel mooie dingen en loop je door een erg mooi park heen.

Je begint onderaan en werkt langzaam je weg omhoog door het park totdat je achter je kijkt en zo Barcelona volledig ziet vanaf boven en niet alleen Barcelona maar ook de middellandse zee die aan de haven van Barcelona ligt. dit is echt prachtig om te zien en zodra je bovenaan bent kom je bij een oud fort waar je erg goedkoop naar binnen kunt. Zodra je op de binnenplaats staat zie je echt hoe bijzonder elk deel van de stad is.

Als je goede schoenen aan doet voor de wandeling kan ik het alleen maar aanraden om naar de top van deze berg te gaan en te ervaren hoe prachtig Barcelona is vanaf boven.

Tot slot

Graag zou ik nog zoveel meer willen vertellen over deze mooie stad, maar dan zou deze blog nooit weer ophouden en ik wou graag de mooiste bezienswaardigheden uitlichten. hieronder zet ik nog een aantal zonder mening en toelichting, maar die wel zeker een bezoekje waard zijn en wilt u nou zelf eens deze prachtige stad bezoeken bekijk dan ook eens de onderstaande link.

  • Las Ramblas
  • Park Guell
  • Kathedraal van Barcelona
  • Hotel Colón roof top bar
  • Port Vell (oude haven)

gerelateerde artikelen