Beste geluidsinstallatie voor thuis

beste geluidsinstallatie

Tegenwoordig is muziek één van de belangrijkste dingen in ons leven geworden. Het is een uitlaatklep, een manier om jezelf en mensen om je heen te laten dansen en tot slot is het perfect om een feestje mee te bouwen. Wij zullen laten zien met welke merken en welke producten van deze merken u een geheel nieuwe muziek belevenis in huis kunt brengen.

Wat is belangrijk aan een perfecte omgeving voor uw muziekinstallatie?

Voor vele mensen is het vanzelfsprekend dat de boxen het belangrijkste is voor een juiste setting, maar eerst willen we ook meegeven dat het erg belangrijk is om de juiste ruimte te kiezen waarin u de installatie plaatst en ze ook op de juiste manier plaatst. Hierover hebben we de volgende tips voor u.

  • Zorg voor zo weinig mogelijk obstakels tussen u en de geplaatste boxen.
  • Plaats de boxen zo stevig mogelijk, zodat er geen onnodige beweging ontstaat.
  • Plaats de boxen als de mogelijkheid er is op luister hoogte.
  • Plaats de boxen niet te dicht op de muur.
  • Kies een grote ruimte als dit mogelijk is.

Met dat gezegd te hebben is het tijd om verder te gaan met het leukste onderdeel en dat is natuurlijk de boxen zelf en we gaan nu inhaken op de onderwerpen wat hier belangrijk aan is en welke systemen je kan kiezen.

Waar kunt u voor gaan kiezen?

Wij gaan het onderscheid maken tussen twee soorten audiosystemen. We houden er natuurlijk van om de selectie breed te houden, omdat iedereen eigen wensen heeft. Zo gaan we kiezen voor de modernere installatie namelijk een soundbar en het verouderde surround sound systeem. Beide heeft zijn voordelen en nadelen natuurlijk maar dit zal je met elk onderwerp hebben.

Soundbar Systeem.
De soundbar is de meest simpele optie voor de juiste geluidsinstallatie. Het is compact, veelzijdig en makkelijk te installeren. Het ding aan de soundbar is dat ondanks de vele voordelen en de over het algemeen goedkopere prijsklasse dan een surround systeem er toch twee problemen zijn. Over het algemeen zal dit eerste probleem niet erg veel mensen uitmaken bij de aanschaf van goede boxen, maar voor de mensen die toch extreem hoogwaardige kwaliteit willen is het belangrijk om te weten dat de geluidskwaliteit vaak minder is bij de soundbar en dat komt door het volgende. Doordat de verbinding met de soundbar draadloos is en veel van de focus tijdens de productie is gelegd op het maken van een compacte en veelzijdige box kan de kwaliteit hieronder nog wel eens lijden, wel is dit tegenwoordig niet goed meer op te merken omdat de technologie van tegenwoordig dit mogelijk maakt, maar voor de mensen onder ons die het beste van het beste willen met het zuiverste geluid is toch een surround systeem aan te raden. Het is ook nog een probleem dat een soundbar erg lastig een echte surround sound ervaring kan bieden, doordat het maar één box is (twee als er een externe sub woofer bij zit).

Surround Sound Systeem.
Een surround sound systeem is het oudere systeem, maar desalniettemin misschien toch het betere systeem. Vaak is een surround systeem en duurder en minder compact en dan heb je ook nog eens al die rot kabels, maar toch blijft er iets speciaals aan een surround systeem. Om de meest simpele uitleg te geven voor mensen die het niet goed kennen is het volgende. Surround sound is zoals de naam al zegt een set boxen die geluid biedt van meerdere kanten en zo echt het gevoel geeft dat wat je hoort echt bij jou in de buurt is. Je hebt twee systemen die belangrijk zijn om te kennen. Dit is het 5.1 kanaals geluid en het 7.1 kanaals geluid. Het 5.1 kanaals geluid houd in dat er van 3 kanten geluid word geleverd en bij een 7.1 kanaals geluid komt er geluid van 5 kanten. Dit is toch belangrijk om te weten als je bedenkt om een surround systeem aan te schaffen. Bij een surround systeem is het nadeel dus vooral de ruimte die het in beslag neemt en alle kabels die erbij komen kijken. Maar het voordeel is wel dat je een fantastische geluidservaring terugkrijgt (hiermee willen we niet zeggen dat de soundbar in grote maten slechter is).

Persoonlijke ervaring.
Zelf heb ik een soundbar en een surround sound systeem, maar welke is volgens mij het beste? Om gelijk maar bij mijn punt te komen ben ik groot fan van een surround systeem. Dit komt vooral door de veelzijdigheid en het fantastische geluid, nadat je de tijd hebt genomen om het systeem te plaatsen en de kabels hebt aangesloten komt het moment dat je er erg van kan gaan genieten. Je kan er op meerdere momenten gebruik van maken, zo kan je op het ene moment muziek luisteren en zo een bijna live ervaring creëren en op het andere moment midden in een actiefilm zitten waarbij het voelt alsof je het zelf meemaakt. Voor mij is het dus de beste geluidservaring, maar ook moet ik het gemak toe geven van een soundbar waar je bijna altijd makkelijk kan verbinden met bluetooth in tegenstelling tot een surround systeem waar het vaak met kabel gaat. En ook nog de nette/strakke uitstraling van de soundbar. Dus ondanks mijn voorkeur van een surround sound systeem kunnen we ook zeker een soundbar aan raden.

welke merken?

Zelf gebruik ik momenteel Philips maar door gebruik van ook andere merken wil ik een paar op een rijtje zetten die kunnen zorgen voor een fantastische geluidservaring. Vaak liggen de prijzen van deze merken iets wat in het hogere segment, maar persoonlijk vind ik de prijs kwaliteitsverhouding erg netjes.

  • Harman Kardon
  • JBL
  • Samsung
  • LG

De bovenstaande merken zijn volgens ons het beste om aan te schaffen voor thuis. Met alle benodigde info willen we nog een paar soundbars en surround sound systemen uit lichten die zeker vallen aan te raden.

JBL Bar 5.1 Surround – Soundbar

Een soundbar van JBL met hoogwaardige kwaliteit en geproduceerd om een zo goed mogelijke surround ervaring te bieden met een sound bar.

LG LHB655N home cinema-systeem

Dit is een volledige home cinema/ suround sound systeem van fantastische kwaliteit.

Harman Kardon Citation Multibeam 700 -Soundbar

Bijv mijn persoonlijke mening is dat dit het beste merk is voor geluidsinstallaties, maar daarvoor betaal je natuurlijk ook zeker de prijs voor een volledig surround systeem ben je dan ook zeker wel boven de € 1000,- kwijt, maar wij hebben een simpelere soundbar gekozen.

Samsung HW-S61A/XN + SWA-W9100S + SWA-W500

Samsung staat over het algemeen bekend om hoogwaardige kwaliteit en dat kun je dan ook zeker verwachten van dit surround sound systeem.

Tot slot!

We hopen hiermee bij te dragen aan een juiste keuze voor de beste geluidservaring voor thuis. Het is natuurlijk wel allemaal op onze eigen ervaringen gebaseerd, maar het leek ons erg leuk u wat meer uitleg te geven over geluid systemen voor thuis.   

Een andere blog bekijken van tot-uwdienst.nl
Red Dead Redemption 2