Wat is het verschil tussen een mechanisch en standaard toetsenbord?

Computer accessoires

Inmiddels maakt ons team van tot-uwdienst.nl veel gebruik van computers en elektronica, maar toen wij dat nog niet deden wist ik zeker niet het verschil tussen een mechanisch toetsenbord en een normaal toetsenbord. Het leek ons dus ook leuk dit uit te leggen voor de anderen onder ons die het verschil ook niet weten.

Het toetsenbord in het algemeen.

Vroeger ontstond een toetsenbord op typmachines pm zo morscodes te kunnen versturen. Dit waren nog ouderwetse toetsenborden gesorteerd op alfabetische volgorde. Pas veel later werd bedacht dit aan te passen naar het hedendaagse QWERTY toetsenbord. dit is eigenlijk simpelweg een simpeler toetsenbord die stukken meer ergonomisch is en waarmee je sneller kunt typen. Pas later kwam het verschil tussen een mechanisch en een normaal toetsenbord.

het mechanische toetsenbord

Voordelen
– duurzamer
-comfortabeler
-degelijker 

Nadelen
-minder makkelijk te onderhouden
-duurder

Een mechanisch toetsenbord werkt doormiddel van schakelaars die werken als een eenling. Dus elke letter, cijfer en teken geven een individueel respons. Dit maakt het typen sneller omdat niet elke toets continu geregistreerd hoeft te worden. Er zijn ook erg veel varianten. Zo heb je de rode schakelaar die voor gamers erg fijn is, een blauwe schakelaar voor mensen die bijvoorbeeld veel moeten typen op werk en als laatste de bruine die vooral goed is voor mensen die van alles wat doen.

Een mechanisch toetsenbord is dus een verbeterde versie van een normaal toetsenbord en het is dan ook zeker aan te raden door het fijne gebruik. we zetten hieronder 2 links van mechanische toetsenborden die perfect zijn als u wilt beginnen met mechanisch typen of als u een keer iets anders wilt proberen.

Het normale toetsenbord

Voordelen
-goedkoper
-makkelijker te onderhouden
-ruimer assortiment

Nadelen
-minder duurzaam
-vaak mindere kwaliteit

Een normaal toetsenbord is erg simpel en werkt doormiddel van een scharnier of vlinder mechanisme. Waarin het word geregistreerd als een van de toetsen het drukfolie raakt en dan word doorgegeven welke toets dit is en als vervolg hierop word getypt, door deze verschillende registraties is het dus ook logisch dat er meer verwerkingstijd nodig is en het toetsenbord trager reageert dan een mechanisch toetsenbord.

het verschil

het verschil is dus vooral het systeem onder de toetsen, deze is dus geïnnoveerd bij een mechanisch toetsenbord waardoor deze sneller is, degelijker en bovendien fijner in gebruik. Wij kunnen een mechanisch toetsenbord dus ook alleen maar aan raden, maar bespaart u liever wat geld op een toetsenbord kunt u misschien beter kiezen voor het ”ouderwetse” normale toetsenbord.

Wilt u ook nog iets lezen over een andere categorie, kijk dan op de volgend pagina.

Wat is voor mij de beste accu boormachine 2022?