cryptocurrencies het toekomstige geld ?

Investeren in crypto het zal je niet zijn ontgaan, want bijna iedereen heeft er wel eens van gehoord cryptocurrencies. Crypto is in het kort uitgelegd eigenlijk een digitale munt die allemaal hun eigen waarde vertegenwoordigen. Cryptomunten kan je aankopen bij een zogenoemde broker. Dit is een bedrijf waarbij jij je echte geld inruilt voor digitaal geld. De broker houdt dan je crypto munten in een digitale portfolio bijeen. De koersen van crypto fluctueren net als aandelen op de aandelenmarkt. Zodra jij er vertrouwen in dat een bepaalde munt in koerswaarde gaat stijgen kun je in deze munt gaan investeren. Stijgt deze munt daadwerkelijk in koerswaarde dan kun je na een bepaalde periode een mooi rendement aan overhouden.

Cryptocurrencies

geschiedenis van cryptocurrencies

De eerste keer dat we in de wereld te maken kregen met de zogenaamde cryptocurrencies was in in 2008. Satoshi Nakamoto bracht een concept plan uit over de op dit moment bekendste cryptomunt op aarde, namelijk Bitcoin. 3 januari 2009 werd de eerste cryptomunt een feit en op 12 januari 2009 hebben de eerste transacties met cryptocurrencies plaatsgevonden. In totaal hebben er momenteel al rond ±100 miljoen Bitcoin transacties plaatsgevonden. Veel hedendaags bekende cryptomunten vonden pas veel later hun oorsprong, namelijk in 2017 of zelfs later denk hierbij aan Ethereum en Cardano.

crypto database

Vrijwel alle transacties die in het verleden werden uitgevoerd gingen via de grote banken. Dit is natuurlijk een nadeel, want hierbij  ontstaat ook de kans dat bijvoorbeeld de ECB invloed gaat uitoefenen hierop. Dit kunnen ze bijvoorbeeld doen door een verbod op cryptotransacties te leggen.  De grote banken willen namelijk voorkomen dat cryptomunten in de toekomst het echte geld over gaan nemen als betaalmiddel. Cryptotransacties gaan tegenwoordig via een externe database (blockchain). De blockchain is een systeem waarin alle transacties rechtstreeks met elkaar worden verbonden zonder de tussenkomst van een derde partij. Dit maakt het onmogelijk voor een overheid om cryptocurrencies uit te bannen.

investeren in cryptomunten

Tegenwoordig zijn de cryptomunten bijna niet meer weg te denken uit de portefeuilles van de meeste beleggers. Het is altijd erg belangrijk je beleggingen erg goed te spreiden om op deze manier je risico zo laag mogelijk te houden. Crypto bied een extra mogelijkheid om gespreid te kunnen investeren. Het beleggen in crypto kan op de lange termijn erg goed uitpakken. Dit kom mede doordat momenteel nog maar 4 % van de wereldbevolking in cryptomunten investeren en dit bied natuurlijk nog een erg groot groei potentieel. Momenteel zijn de cryptokoersen nog erg volatiel, maar dit bied natuurlijk wel weer mogelijkheden voor de day traders onder ons.

crypto brokers

Wanneer je wil investeren in cryptomunten heb je natuurlijk een broker nodig. Uit eigen ervaring blijkt dat dit soms erg lastig kan zijn, want je wil natuurlijk dat je beleggingen ten alle tijde veilig zijn. Hiervoor moet je dus een betrouwbare en het liefst binnenlandse broker uitkiezen. De reden hiervan is dat wanneer er iets fout gaat je contact kan opnemen met de klantenservice in je eigen taal. 

Zelf lopen mijn beleggingen in cryptomunten via Bitavo, dit is een Nederlands bedrijf waar je vrijwel alle munten kan aanschaffen. Het fijne van Bitvavo is dat ze een erg overzichtelijke app hebben waarin je vrij makkelijk de koersen en schema’s kan bijhouden, ook een voordeel is dat de transactie kosten vrij laag zijn. Er is ook een webversie beschikbaar zodat je ook thuis op je computer makkelijk de dagelijkse koersen bij kan houden.

Ik heb sinds kort ook een gedeelte van mijn cryptomunten via BUX zero aangekocht. Het mooie bij deze broker is dat zij een totaal pakket aanbieden van zowel aandelen / ETF / cryptovaluta. Ideaal voor de belegger die alles graag bij elkaar houd. BUX zero beschikt niet over een webversie, maar enkel over een mobiele app. Beide brokers zijn betrouwbaar en eenvoudig in gebruik. Denk dus goed na en maak een keus.

benieuwd geworden ?

Als u geïnteresseerd bent in het beleggen in crypto kunt op de onderste afbeeldingen klikken om vervolgens een account aan te  kunnen maken bij de desbetreffende broker.

gerelateerd artikel

crypto minen