PC of laptop in 2022 ?

computer

Een PC of laptop in 2022 ? Tijden geleden gebruikte vrijwel iedereen nog een vaste computer, maar door de opkomst van laptops die soortgelijke opties hebben als de vaste computer stappen er steeds meer mensen over naar het gebruik van een laptop. Wij van tot-uwdienst vroegen ons af of het gebruik van een vaste computer nog wel relevant is tegenwoordig. In dit artikel gaan we hier onderzoek naar doen en u meenemen in onze vergaarde kennis over dit onderwerp.

geschiedenis van de vaste computer

De geschiedenis van de PC gaat ongeveer terug naar de periode waarin de 2e wereldoorlog de wereld in zijn greep had. De PC werd destijds voornamelijk gebruikt voor oorlogsdoeleinden. Het werd iedereen al erg snel duidelijk dat de PC voor meerdere zaken kon worden gebruikt dan enkel en alleen het voeren van oorlog. Toen werd daadwerkelijk het tijdperk van de PC ingeluid en rond de jaren 80 werd hij officieel uitgebracht op de markt om ook persoonlijke en zakelijke doeleinden te kunnen dienen.  

geschiedenis van de laptop

wat betreft de geschiedenis van de laptop word gezegd dat ze rond eind jaren 80 werden uitgevonden. Maar eigenlijk kon je dit moeilijk zo noemen destijds woog een laptop gemiddeld 10 kg. De eerste die redelijk compact was werd halverwege de jaren 90 op de markt geïntroduceerd en woog zo’n 3 kg een groot verschil ten opzichte van zijn voorganger. Maar toch werd de PC nog steeds veelvuldig boven de laptop verkozen. Na 2008 ging het erg hard de eerste Mac books werden uitgebracht, waarop nog veel zowel snellere als lichtere laptops werden ontwikkeld.  

waarom kiezen voor een computer ?

De PC heeft tegenwoordig nog steeds voordelen ten opzichte van haar concurrent. Op het compacte onderdeel moeten we de meerder erkennen in de laptop maar op het gebied van pc’s word nog steeds veel gëinoveerd. Hierdoor zijn de specificaties van de gemiddelde PC nog steeds beter als die van de laptop. Ook worden laptops naar verloop van tijd steeds trager natuurlijk heeft ook een PC hier last van echter is het probleem bij de PC makkelijk te verhelpen door kleine onderdelen te laten vervangen. De specificaties van een PC kunnen vaak zwaardere taken aan dan een laptop voor de gemiddelde gamer bied de PC dus nog steeds uitkomst. Ook voor werk gerelateerde programma’s zoals grafische ontwerp programma’s is een PC aan te raden. Tot slot is het makkelijker om meerdere schermen aan je PC te verbinden, dit kan tegenwoordig ook bij de laptop echter heb je hier al vaak weer omvorm kabels voor nodig.

waarom kiezen voor een laptop ?

sinds 2015 gaat het gebruik van de PC steeds meer achteruit toen beschikte zo’n 48 % van de bevolking over een PC. Het gebruikt van de laptop werd destijds geschat op zo’n 71 % Waarom dit zo is gaan we u uitleggen. De voornaamste reden van de ommekeer is dat we tegenwoordig in een flexiebele samenleving en economie leven. Waarin mensen steeds meer mobiel en bereikbaar willen zijn de laptop is door het compacte design dus erg makkelijk te gebruiken bij de tegenwoordige mobiele samenleving. 

conclusie

Hoewel onze persoonlijke voorkeur uitgaat naar het gebruik van de PC kunnen we helaas niet ontkennen dat de PC vele malen is voorbij gestreefd. Maar dit zegt natuurlijk niet dat de PC niet meer relevant is. Na veel onderzoek te hebben gedaan denken we dat dit voorlopig ook niet gaat veranderen. We zijn simpelweg te erg gehecht aan de PC en ook hij word nog steeds verder ontwikkeld. Maar de laptops blijven steeds verder uitlopen dit omdat de ontwikkelingen met dit soort apparaten momenteel gewoon erg hard gaat. Volgens ons is de mini PC een echte aanrader om te proberen zo kan je het gevoel en gemak van de PC behouden, en het compacte onderdeel van de laptop . 

Overgaan tot aankoop ?

gerelateerd artikel

Klassiek of mechanisch toetsenbord ?